Demokrati og gode idéer

Medbestemmelse, ansvarsfølelse og en demokratisk sans er essentielle elementer for pigernes opvækst.

Fra idé til virkelighed

Dansk Kherwara Mission arbejder for pigernes opvækst. Og som en del af den opvækst finder organisationen det vigtigt at styrke pigernes medbestemmelse, ansvarsfølelse og deres demokratiske sans. Der var derfor ikke langt fra idé til virkelighed, da bestyrelsen besluttede, at vi nu skulle opfinde en  lærerig og sjov undervisningsgang i demokratiets veje.

500 kroner til den bedste idé

“500 kroner til et projekt, som I vælger”. Sådan lød ordene fra Dansk Kherwara Missions næstformand, Patricha Ottsen, da hun præsenterede det nye tiltag for pigerne under det sidste besøg på hjemmet. Her oplevede pigerne på All Saints Girls Hostel demokratiets effekt, da der blev tilbudt støtte til et projekt, som de selv skulle udtænke og præsentere for resten af pigehjemmet. Pigerne skulle efter en præsentationsrunde demokratisk stemme om, hvilken idé de personligt fandt bedst. Idéen med flest stemmer ville blive til virkelighed med 500 kroner fra Dansk Kherwara Mission. Den eneste regel var, at projektet skulle omhandle en aktivitet eller en genstand, som kunne gavne hele hjemmet.

Medbestemmelse, ansvarsfølelse og demokratisk sans

Efter Patrichas præsentation gik pigerne hver til sit for at arbejde på deres idé. Foruden selve idéen, skulle de i deres præsentation også overveje, hvor meget projektet ville koste, samt argumentere for hvorfor resten af pigerne skulle vælge netop deres idé.

Resultatet

Tre dage senere samledes vi til en præsentationsrunde. Her stod fire piger klar med hver deres idé. Foran forsamlingen skulle disse piger hver især stille sig op og præsentere. Således argumenterede en for en symaskine, så de kunne reparere deres eget tøj. En anden benyttede muligheden til at ønske sig en “dolak”, en to-sidet tromme, som de kunne bruge til bøn og fester. En tredje pige appellerede til flokken om et sæt højtalere til dans og musik. Slutteligt argumenterede den fjerde pige for en “harmony”, som er en form for indisk klaver.

Den demokratiske afstemning endte næsten enstemnigt; størstedelen af pigerne ønskede sig en dolak. Med den demokratiske sejr i baghånden begik vi os ned i Kherwara by og købte to dolakker. Da vi kom tilbage med trommerne blev vi mødt af glade og spændte piger, som straks gik i gang med at øve deres trommen. Dette udviklede sig hurtigt til fest og dans, og alle pigerne jublede til trommernes rytme.

Igen har demokratiet sejret, og pigehjemmet er blevet to dolakker rigere.