Kherwara Missionen
  • VORES ARBEJDE
    • Bestil et foredrag
  • NYHEDER
  • STØT OS
  • kherwaraBLADET
  • OM OS
  • Søg
  • Menu Menu

Menstruation

Menstruation er en naturlig del af livets cyklus. Men for mange indiske piger er menstruation et skamfuldt tabu. Det synspunkt kæmper Dansk Kherwara Mission for at ændre.

Menstruation, hvorfor nu det?

I Indien er menstruation meget tabubelagt. Ifølge hinduistisk tro, må menstruerende kvinder ikke hente vand eller lave mad, de må ikke gå i templerne eller i markerne, og deres diæt er indskrænket. Derudover er der en forventning om, at de isolerer sig i hjemmet. På et mere praktisk plan er bind meget dyre, og mangel på rindende vand, sæbe og skraldespande gør det svært for piger at komme i skole under deres menstruation. En undersøgelse på pigehjemmet viste, at mange af pigerne slet ikke vidste hvad menstruation var, eller hvad den kvindelige anatomi indebærer. Derfor er Dansk Kherwara Mission gået ind i kampen for at styrke pigernes mentalitet omkring menstruation. Vi arbejder for, at pigerne er oplyste omkring deres anatomi, og at de ikke skal mangle menstruationsartikler.

Produkter og ung-til-ung-program

Hverken tabu, myter eller manglende midler skal stå i vejen for pigernes skolegang og opvækst. Samtidigt skal pigerne ikke vokse op i troen, at menstruation er noget, man skal skamme sig over. For at hjælpe pigerne startede vi et samarbejde med firmaet Ko & Ko, som har doneret genanvendelige menstruationsartikler til pigehjemmet. Derudover har firmaet OrganiCup doneret 40 menstrutationskopper til pigehjemmet. Så alle pigerne får deres egen menstruationskop.

Udover at levere genanvendelige artikler, har vi i Kherwara uddannet to seje ung-til-ung-trænere, Akku og Silvia. De er blevet undervist i krop, rettigheder, hygiejne, samt hvordan man bruger de genanvendelige produkter. Akku og Silvia har efterfølgende undervist pigerne i deres nyerhvervede viden, så de er klædt på med viden og anvendelighed af deres nye menstruationsprodukter. Det blev til en hel dags undervisning, hvor pigerne med stor nysgerrighed kunne undersøge de forskellige produkter helt tæt på. Akku og Silvia vil fremadrettet stå klar til at vejlede og hjælpe pigerne, skulle de få brug for det.

Trendsætter

Vi er nogle af de første til at indføre bæredygtige menstruationsprodukter i indisk hjælpe-arbejde. Da projektet er nyt, har en gruppe modige piger på hjemmet derfor indvilget i at være testpersoner. De har fået gennemgående træning i at bruge produkterne, som de skal bruge, indtil vi besøger hjemmet igen i januar 2020. Efter evaluering håber vi at kunne udvide projektet yderligere.

KONTAKT

Telefon: 41 58 62 93
CVR # 29 73 33 33

STØT OS

Testementer din støtte

Dóner og hjælp piger i nød

  • Resourcer
    • Regnskab
    • Privatlivspolitik
Scroll to top